Erosion

Tuk Tuk fra Tangalle til Unawatuna lige uden for byen Galle.
Fra Tangalle mod vest  til Unawatuna lige uden for byen Galle.

Beslutningen om ikke at køre med bus holder lidt endnu. Ikke fordi, det er så slemt endda, men når man har oplevet, hvordan de pløjer afsted på landevejene set fra cykelsadlen, er det ikke lige dét, der får første prioritet. Man kan roligt sige de opfører sig som kongerne af landevejen. Tog istedet videre med en af de så udbredte Tuk Tuk’er; en 3-hjuler med dieselmotor, som skyder en fart á 50 km/t.

ca. 80 km mellem 2 strandbyer tog knapt 2 timer med lidt foto-seancer undervejs.
ca. 80 km mellem 2 strandbyer tog knapt 2 timer med lidt foto-seancer undervejs.

De lokale roser strandbyen Unawatuna, som værende den bedste af sydens strande. Det kan jeg roligt afvise. Stranden er simpelthen ved at forsvinde. En nydelig bananformet strand på et par kilometer er blevet 3/4 mindre pga erosion. Sandet er væk og har efterladt restauranter og hoteller, som tidligere havde 50 meter sandstrand, til af have ingenting. En katastrofe, og slet ikke indbydende. Man har fra myndighedernes side forsøgt af lave en kunstigt rev i vandet af sten. Det har virket modsat af hvad det skulle og gjort situationen værre end da det hele begyndte for godt 1 år siden. Naturen er svær at lave om på.

Den vestlige del af Unawatuna Beach, hvor stranden stadig er indtakt. I baggrunden den østlige.....
Den vestlige del af Unawatuna Beach, hvor stranden stadig er indtakt. I baggrunden den østlige…..
....og den østlige del af Unawatuna Beach.  For 1 år siden lå disse restauranter/hoteller ud til fin sandstrand lige som den vestlige!
….og den østlige del af Unawatuna Beach. For 1 år siden lå disse restauranter/hoteller ud til fin sandstrand lige som den vestlige!
Traditionel fiskemetode i det sydlige Sri Lanka. Siddende på en stok i vandet og derfra udstyret med fiskestang. På dagen tuk tuk tur til Unawatuna.
Traditionel fiskemetode i det sydlige Sri Lanka. Siddende på en stok i vandet og derfra udstyret med fiskestang. På dagens tuk tuk tur til Unawatuna. Det her sted var nok mindet på turister. Ældre mænd kom hen og fortalte hvor man skulle taget billedet fra for i tilgift at få lidt håndøre. Sådan er det jo når noget er populært. Billeder af stilt fishermen  bliver brugt på alverdens guidebøger etc.
Stilt fishermen
Stilt fishermen
Røde bananer er meget normalt i Sri Lanka. Marked i Unawatuna.
Røde bananer er meget normalt i Sri Lanka. Marked i Unawatuna.