Mit liv med MTB

Mit liv med Mountainbike.

Efteråret 1995 stod jeg med min første MTB, en Cannondale M900 i farven gul.

Min første MTB købt hos Ryvang Cykler på Østerbro i København i 1995

Før det havde jeg brugt timer på landevejen på en racercykel og på Guldborgsund i en singlesculler. 

Venner fra roklubben havde inspireret mig. De valgte et par år før jeg at købe en MTB og hvor de så forsøgte at cykle fra New Zealand til Nykøbing F. 

Allerede i 1996 tog jeg sammen med nogle venner til San Francisco for at besøge Marin County, der hvor hele MTB-kulturen begyndte i 80’erne. Vi medbragte vores egne cykler til det amerikanske. Netop denne tur har jeg beskrevet på California 1996

Siden dengang her jeg rejst og set verden fra en cykelsadel i lande som Nepal, Vietnam, Sri Lanka, Kina, New Zealand, Norge, Sverige, Costa Rica, Nicaragua, USA, Tyskland, Spanien (La Gomera og Tenerife), Grækenland og rundt i det meste af Danmark. Har kørt Bornholm rundt flere gange.

Nepal Mountainbike
7000 meter Himalaya i baggrunden

Jeg har deltaget i løb i over 20 år. Første løb i 90’erne var på nogle affaldsbjerge i Ballerup. Har kørt løb mod Kronprins Frederik i Hillerød Marathon og ved 24-timers løb i Rude Skov. Begge løb er kørt 4 og 6 gange. Desuden deltaget i DM flere gange (Ballerup, Næstved, Fredericia og Bagsværd). Sram-Liga på Licens er det også blevet til.

Har haft flere cykler. En blev kaldt “Madkassen” pga. af dens form. De kan alle ses på mine cykler.

Lokalt har jeg cyklet meget i Hamborgskoven, men siden starten af MTB-karrieren har jeg altid søgt nye muligheder for at finde spor og gerne uopdagede spor. Sporet i Hamborgskoven var jeg med til at anlægge. Først som piratspor og sidenhen som officielt spor i samarbejde med ejeren af skoven. Dette samarbejde udviklede sig til oprettelsen af foreningen Trailstars Falster. Jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at være i bestyrelsen da foreningen udsprang tilbage i 2014.

Mine opgaver i Trailstars Falster er mest på den administrative del. Søge fonde, udforme og udvikle hjemmesiden, bistå ved spordage, udarbejde referater og styre sider på FACEBOOK.

Jesper Aarslew-Jensen

Translate »