Trans Alp 🇩🇪🇦🇹🇨🇭🇮🇹2020

  • Tyskland
  • Østrig
  • Schweiz
  • Italien

Via 5 etaper, krydses Alperne fra nord til syd via ikoniske alperdestinationer som Imst, Nauders, Rechsenpass, Merano, Molveno med slutdestination ved Gardasøen. Ekstra udfordring på 3.etape, hvor der køres over Stelvio passet.

Starten går ved det olympiske anlæg i Garmisch-Partenkirchen i Sydtyskland ved foden af Zugspitze og passerer gennem Østrig, Schweiz for slutteligt at køre de sidste tre etaper i Italien for slutteligt at stå på bredden af Gardasøen for en tiltrængt dukkert.

Samlet rute 440km 10.800 højdemeter

Dag 1: Søndag 23/8-2020 (Grainau til Imst)

Etapen starter ved foden af imponerende Zugspitze, 2968 m.o.h. . Tysklands højeste bjerg. I klart vejr ses gletsjerne på toppen. Vi kører fra startbyen Grainau en opstigning op over en udløber fra Zugspitze. Det stiger 900 højdemeter frem til grænsen til Østrig.

Opkørsel med grænsovergangen Tyskland-Østrig 10 meter længere fremme.

  Stigningen er lang og varierer i stigningsgrad. Efter frokost i Ehrwald går ruten op gennem et pas, dagens anden stigning på 600 højdemeter, her stiger procenterne yderligere. Kun få har endnu kunne cykle hele vejen op. Nogle tager sågar stoleliften. Efter en fantastisk nedtur og kaffe i en alpehytte kommer vi ned i et dalparti, som vi alle følger frem til Imst, på let kørte skovveje/stier.

Hold 1 på vej mod Imst Østrig
1. dag fra Grainau (D) til Imst (A)

Dag 2: Mandag 24/8 2020 (Imst til Nauders)

Vejen mod Nauders i Østrig

På turens første tredjedel køres direkte sydpå, vi følger ikke floden Inn før senere, men får en flot tur op over et pas med ekstra 600 højdemeter inden en fabelagtig nedkørsel til Inn. Til sidst efter et smut ind i Schweiz venter en opstigning på ca. 600 højdemeter op til Nauders højt beliggende i ca. 1500 m.o.h. En flot etapeafslutning op gennem skoven med 11 hårnålesving op ad en lille asfaltvej med en jævn stigning på 6-7%.

Dag 2 Imst til Nauders

Dag 3: Tirsdag 25/8 2020 (Nauders til Merano

Fra grænsen til Italien fås turens flotteste udsigt ned over Reschensee og med gletsjerne og sneen ved Stelvio i det fjerne.

Kursen sættes fra Nauders direkte 1000 højdemeter sydover mod Glurns, Fra grænsen til Italien fås turens flotteste udsigt ned over Reschensee og med gletsjerne og sneen ved Stelvio i det fjerne. Fra Glurns og i  900 m.o.h. starter opturen til Europas højeste pas, Stelvio 2758 m.o.h. Halvevejs stopper vi og spiser frokost inden de “rigtige opstigning” starter. Fra toppen er der 49 hårnålesving nedad til Vinschgau, dalen frem til Merano. Når lige frem inden aftensmaden på hotellet, og har besteget et ikonisk bjerg og haft den længste dag på denne tur.

Dag 3

Onsdag 26/8 2020 (Overliggerdag i Merano)

Merano har ca. 35.000 indbyggere og er beliggende usædvanligt flot nede i dalen blot 200-300 m.o.h. omgivet af sneklædte toppe. Vi bor over byen, 10 min buskørsel fra centrum.
Overliggerdagen bruges til shopping og et kig på velassorterede cykelforretninger.

Dag 4: Torsdag 27/8 2020 (Merano til Tuenno)

Med veludhvilede ben fortsættes sydpå; efter 12 kilometers opvarmning kravles op fra dalpartiet. Her møder vi turens stejleste opkørsel, mere end 25%, dog på asfalt. Snart kikker vi bogstaveligt talt ned på Merano. Det fortsætter op gennem flotte skovpartier og efter en lang og udfordrende formiddag, passerer vi passet “Gampenjoch” (1.518 m.o.h). Efter frokost køres gennem vinmarker frem og mest nedad mod byen Cagne, hvor en suveræn iskiosk venter. Den sidste nedkørsel er spetakulær og igennem æbleplantagerne.

Gennem én af mange æbleplantager.

Fra nordsiden af Lago di Santa Giustina ses etapemålet, Tuenno i det fjerne. Byen ligger på den modsatte side af søen, som ses 200 højdemeter nede, der venter blot 12 let kørte kilometer frem til “ishotellet” og after-bike på tagterassen med udsigt over byens tage og “Val di None” dalen.

Cykeldag 4 Merano til Tuenno

Dag 5: Fredag 28/8 2020 (Tuenno til Riva del Garda)

Dagen starter med udfordringer; de kommer fra bjergpartiet Brenta. En stor oplevelse er turen igennem vand- bjørnetunnellen Galleria di Terres (2,4km Ø-360cm).

Galleria di Terres

Temperaturen i tunnellen er +10 grader og det går jævnt nedad. Alle skal frem forbi Sporimore. Det går op og ned adskillige gange på mindre stier og spor, ikke teknisk, men fysisk krævende. Dalen op mod Andalo og frokosten, bliver den sidste, men måske hårdeste opstigning. 6km med næsten 600hm og 5 beton paver! Men så venter en flot frokost ved Molvenosøen.

Molvenosøen inden frokost indtages på bredden

På nær enkelte små ”himmelbjerge” er det herfra ned ad resten af dagen. En suveræn og stejl nedkørsel fra landsbyen Ranzo til slottet Castel Toblino

Castle Toblino, Italien

afslutter det rigtige MTB inden vi er nede i dalen frem mod Gardasøen. Herfra er de sidste 23 km på en af verdens fedeste cykelstier, som ender på bredden af Gardasøen!

Her venter et glas bobler og vi fejrer gennemførelsen af turen over Alperne med et forfriskende søbad. Herefter cykler vi samlet til vores hotel og en velfortjent festmiddag.

Samlet 440 km og knapt 11000 højdemeter.

Ankomst til Gardasøen, Italien
Translate »