Bad Gastein🇦🇹

Forlænget week-end til, for mig, et NYT skiområde. Lige hjemkommet fra anden del af Ski Amade, nemlig Flachau. Kort tid hjemme og så afsted med 5 venner; 3 dage på ski i områderne Bad Gastein, Bad Hofgastain og Sport Gastein. Sidstnævnte det højest beliggende.

Lift- og løjpekort over Bad Gastein området

Bad Gastein er en by beliggende i det centrale Østrig. Byen har altid været et populært kursted og inden for de seneste år har det opnået samme popularitet som skisportssted. Gasteinertal er 40 km lang og har fem selvstændige skiområder med i alt 201 km pister. Området Bad Gastein var vært ved VM i 1958.

Ski fra 80’erne til nu

Bad Gastein er et kursted med egne termalbade

Adskillige hoteller i Bad Gastein har på grund af byens image som kursted egne termalbade. Det er med andre ord en stor oplevelse at være på skiferie i Bad Gastein, da man kan prøve mange lidt anderledes ting i forbindelse med sin skiferie. I byen er der flere forskellige diskoteker, som man kan bruge nætterne på at besøge.

Bad Gastein er en af de mere populære skidestinationer for danske turister, når de skal på skiferie. Byen kan blandt andet byde på flere forskellige restauranter samt et supermarked. Derudover er der også skiudlejning.

Pister for både begyndere og øvede på skiferien i Gasteinerdalen

På pisterne er udfordringerne flest for begyndere og let øvede, der med fordel vil kunne folde sig ud på pisterne i Gasteinerdalen. En skiferie i Bad Gastein kan dog også byde på udfordringer for mere øvede skiløbere, der blandt andet vil kunne forsøge sig med nogle af de 24 km sorte pister, der er i Bad Gastein.

Skiområder i nærheden du ikke må glemme

Bad Gastein er en del af sammenslutningen Ski amadé. Liftkortet giver dermed adgang til flere andre spændende skiområder i regionen. Eksempelvis kan det anbefales at tage et smut til St. Johann im Pongau herfra er det muligt at stå på ski hele vejen til Wagrain og derfra videre med den nye G-link lift tværs over dalen med mulighed for at løbe en tur ned i Flachau. På den måde vil du opleve flere af Ski amadés bedste skiområder på en dag. Der er ca. 35 km fra Bad Gastein til St. Johann i bil. Du har også mulighed for at tage toget mellem St. Johann og Bad Gastein. Andre spændende områder i Ski amadé er Maria Alm og Schladming.

Skiområdet hænger sammen med byerne: Bad Hofgastein og Grossarl

Lift- og løjpekort over Bad Gastein området

Ski fra 80’erne til nu

Ski fra 80’erne til nu