La Gomera 🇪🇸

En uges ophold på La Gomera. 8. december til 15. december 2019. Tidligere besøg på netop denne ø var i 1997, 1998 og 2016. Byen Valle Gran Rey (i sydvestlig hjørne på kortet) har ikke ændret sig på alle disse år. Der må ikke bygges flere hoteller.

Der findes kun en lille lufthavn, så fra Danmark er eneste mulighed for at komme til øen via færgen fra Tenerife. Forvent en rejsetid fra Københavns Lufthavn til du er i Valle Gran Rey på godt 15 timer (måske mindre afhængig af ventetiden på færgen, da der ikke er så mange afgange).

Godt sted hvis du er til:

  • @ sort lavastrand ud til Atlanterhavet
  • @ afslapning uden en masse andre turister
  • @ vandring i smuk regnskov eller bjerge op til 1487 m.o.h.
  • @ mountainbiking
  • @ whale watching (tjek årstiden)
  • @ Solnedgang over Atlanterhavet
  • @ nudistbadestrand
  • @ opleve hippier der bor i sten-huler

Valle Gran Rey
MTB FORTALEZA TRAIL TOUR med Bike Station Gomera

La Gomera er en 25 km bred og 22 km lang spansk ø beliggende i Atlanterhavet som en del af de Kanariske Øer. Øen er den næstmindste af de beboede Kanariske Øer og er kun i mindre grad præget af turisme. De fleste af øens indbyggere bor i hovedstaden San Sebastián de La Gomera(8668 indb.) og i kommunen Valle Gran Rey på sydøstkysten (4.285 indb.). Øen ligger ca. 1300 kilometer fra det spanske og 300 kilometer fra det afrikanske fastland. Afstanden til den nærmeste færgehavn Los Cristianos på Tenerife er 38 kilometer. Højeste punkt Garajonay  (1487 m).

Det bjergrige landskab skifter fra palmedækkede dale og dybe kløfter til nøgne klippeformationer og tropiske skovområder med eksotiske træer og planter.

La Gomeras største seværdighed er Garajonay Nationalpark, en skov med forhistorisk vegetation, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. De mange stier som gennemskærer øen på kryds og tværs gør øen velegnet til vandreture. Det er mulig at parkere bilen tæt ved de afmærkede stier. I nærheden af nationalparken ligger informationscentret Juego de Bolas, hvor der informeres om de over 400 plantearter og over 1.000 dyrearter, der lever i nationalparken.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
20°C19°C19°C20°C21°C22°C23°C25°C24°C24°C22°C21°C
3
mm
7
mm
7
mm
4
mm
1
mm
0
mm
0
mm
3
mm
4
mm
12
mm
13
mm
11
mm

Al klimainformation om Valle Gran Rey

Valle Gran Rey
Valle Gran Rey, byen helt nede i det sydvestlige hjørne af La Gomera
https://flic.kr/p/2i29qY1
Udsigt ned i dalen mod Valle Gran Rey
Valle Gran Rey
Vandrerrute ned mod Valle Gran Rey.